2011. május 25., szerda

Szabó Ildikó: Nemzet és szocializáció - Jelenlegi ára: 2 625 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Nemzet és szocializációA könyv listaára: 3200 Ft. Leírás:
A nagylélegzetű tanulmány a nemzeti tematika és a politikai szocializáció magyarországi viszonyát vizsgálja a dualizmus korától napjainkig. A szerző értelmezésében a nyilvános kommunikációban kidolgozott ún. alaptematikák integrálják az egyéneket a társadalomba és ezeken keresztül vonódnak be a politikai közéletbe is. Magyarország esetében az figyelhető meg, hogy a modern alaptematikák (vallási, nemzeti, demokratikus) közül mindig a nemzeti volt kitüntetett helyzetben az így vagy úgy értelmezett nemzeti identitás kérdései rendre (... ) a politikai cselekvések mozgatórugóivá váltak. A kötet, miközben végigvezet a nemzeti tematika folytonosan változó történetén, arra keresi a választ, hogy miért lett ilyen kitüntetett szerepe a nemzeti identitásnak és a politikai üzenete milyen mechanizmusokon, csatornákon keresztül jutott el az állampolgárokig. Leghangsúlyosabb megállapítása, hogy a nemzeti szocializáció történetét a diszkontinuitások határozzák meg. Az utóbbi százötven év rendszerváltásai egyben elitváltásokat is jelentettek, és az új politikai hatalmak leghatékonyabban a nemzeti tematikával tudták és tudják megteremteni politikai bázisukat. A szerző kiemeli, hogy amíg 1989 előtt a formális intézmények, elsősorban az iskola volt a nemzeti tematikát közvetítő legfontosabb szocializációs eszközök, addig a rendszerváltás óta jobbára a pártok közvetlen és közvetett (tömegmédia) diskurzusán keresztül érvényesül. A kötet első fejezete az alapfogalmakat (politikai szocializáció és alaptematikák) tárgyalja, majd négy időszakra osztva (1945 előtt, pártaállami korszak, rendszerváltás időszaka, 1998 és 2006 közötti évek) mutatja be a nemzeti tematika és a politika viszonyát végül a nemzeti tematika és a politikai szocializáció viszonyát taglalja. A kiadvány súlypontjában a rendszerváltás óta eltelt időszak politikai diskurzusának elemzése áll, de interdiszciplináris megközelítése folytán a történészek és szociálpszichológusok számára is izgalmas megállapításokat tartogat. A bőséges irodalomjegyzékkel záródó tanulmány az Ünnepi Könyvhét alkalmából jelent meg. ISBN: 978-963-236-164-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 625 Ft

Az aukció vége: 2011-05-28 22:51
. Szabó Ildikó: Nemzet és szocializáció - Jelenlegi ára: 2 625 Ft